ΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ!



ΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ!...


Είναι τόσα τα μηνύματα που θέλουμε να εκπέμψουμε, αλλά, αν θα έπρεπε να περιοριστούμε, λόγω παράσιτων στη συχνότητα, σε ένα και μόνο ένα επαναλαμβανόμενο μήνυμα, ποιο θα ήταν αυτό;...

Το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά και εμπεριστατωμένα και, κατά την άποψή μου, έχω καταλήξει σε αυτό:
Εξερευνήστε!

Ένα μήνυμα για εξερεύνηση τα λέει όλα, η εξερεύνηση είναι τα πάντα, όλα αυτά που θέλουμε να προωθήσουμε εμπεριέχονται μέσα σε αυτήν, ή είναι οι προϋποθέσεις της ή τα αποτελέσματά της, τα περιεχόμενα και η ουσία της: η ελευθερία, το ταξίδι, η έμπνευση, το όνειρο, το όραμα, η ανίχνευση, η χαρτογράφηση, η ελπίδα, η πρόκληση, η περιπέτεια, η έρευνα, η μελέτη, η ευγένεια, η αφοσίωση, η φιλοσοφία, η πρωτοπορία, το ξεπέρασμα των ορίων, η απόδραση, ο πόλεμος ενάντια στην παγίδα στην οποία όλοι βρισκόμαστε, ο κοσμοπολιτισμός, η διεύρυνση του πνεύματος, οι μακρινοί ορίζοντες, το μυστήριο, το εναλλακτικό, το θαυμαστό, το υπερφυσικό, το παράξενο, το Σύμπαν.
Όλα αυτά είναι η εξερεύνηση.
Κι όταν εξερευνείς, συνδιαλέγεσαι με όλα αυτά, τα παίρνεις μαζί σου ή τα βρίσκεις στον δρόμο. Ναι, αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα: Εξερευνήστε!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν βγει πέρα από τη γειτονιά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, όποια μεταφορά κι αν προσδώσει κανείς στη «γειτονιά». Είναι παγιδευμένοι σε έναν κυκεώνα αδιάφορων υποθέσεων και αυστηρών υποχρεώσεων, είναι εστιασμένοι στη φτωχή προσωπική τους ιστορία, και ξέρουν μόνο αυτά που τους λέει το σύστημα που τους περιορίζει, και δεν θέλουν να ξέρουν τίποτε άλλο πέρα από την τρύπα στην οποία βρίσκονται, για την οποία νομίζουν ότι είναι όλος ο κόσμος και δεν υπάρχει τίποτε πέρα από αυτήν.
Είναι μέτριοι, έχουν χαμηλά κίνητρα, είναι δειλοί, αυστηροί, μοχθηροί, γελοίοι, συμφεροντολόγοι, ζηλόφθονες, δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είναι κοιμισμένοι, δυστυχισμένοι, προδομένοι, είναι κουτοπόνηροι, καχύποπτοι, παρωπιδιστές, υποκριτές, μονομανείς, αγενείς, αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι, ανέμπνευστοι, ανόητοι, μικροπρεπείς, παραδομένοι, κακόμοιροι, αξιολύπητοι. Και λίγα λέω.
Είναι ένα απαράδεκτο είδος ανθρώπου, από κάθε άποψη, και είναι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας, δυστυχώς...
Αυτό είναι το πρόβλημα. Στην ουσία, κανένα άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει. Η πλειοψηφία της ανθρωπότητας είναι το πρόβλημα. Ζούμε μέσα σε ένα πρόβλημα, μαζί με ένα πρόβλημα, που δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα, όλα άλυτα.

Αν θέλουμε να το πούμε με μία λέξη: ίσως η Εξερεύνηση είναι η μόνη διέξοδος από το πρόβλημα, από κάθε άποψη.
Έχει μεγάλες προεκτάσεις αυτό, και γι’ αυτό άλλωστε μπορεί να χαρακτηριστεί ως διέξοδος. Και γι’ αυτό είναι καλό μήνυμα, ίσως το καλύτερο. Και γι’ αυτό, αν θα πρέπει να διασώσουμε ένα και μόνο ένα μήνυμα, και να το διαδώσουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι σίγουρα αυτό: Εξερευνήστε!

Θα μου πείτε, μετά θα μπορούσαμε να μπλέξουμε με τους παραλήπτες του μηνύματος σε ένα τέτοιον διάλογο:

–«Εξερευνήστε!»
–«Ε; Να εξερευνήσουμε; Τί να εξερευνήσουμε;...»
Ωπ, εδώ θέλει προσοχή στις απαντήσεις. Δεν είναι σοφό να κάνεις τον σωστό διάλογο με τους λάθος ανθρώπους.
Αλλά, αν είναι απαραίτητο, τότε: Πρέπει να τους μιλήσεις στη γλώσσα τους. Καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα τους. Πρέπει να τους το σερβίρεις με μια συσκευασία που να είναι φτιαγμένη για αυτούς, με αυτό που αυτοί καταλαβαίνουν, κρυφά, σαν δούρειος ίππος. Μετά θα υποστηρίζουν το ζήτημα για τους δικούς τους άσχετους και αδιάφορους λόγους, αλλά είναι σημαντικό που θα το υποστηρίζουν.
Ρωτούν, υποκρινόμενοι ότι έχουν καλή διάθεση και πρόθεση:
«Λοιπόν; Τί να εξερευνήσουμε;...»
«Τα πάντα, τον εαυτό μας, τις γνώσεις, τον κόσμο, το Σύμπαν...» τους λες...
«Τα εξερευνημένα να εξερευνήσουμε; Τίποτε άλλο;...»
«Έστω... Δες το κι έτσι: Να πάμε πιο πέρα από αυτά που είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι εξερευνημένα....»
«Γιατί να πάμε; Καλά δεν είμαστε εδώ;...»
«Ναι, πολύ καλά. Αλλά, πρέπει να βρούμε νέες κερδοφόρες πηγές...»
(Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν όλη τους τη ζωή σε μια απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το μέρος στο οποίο έχουν γεννηθεί. Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κινούνται στους ίδιους και ίδιους χώρους, και κάνουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια πράγματα. Χρειάζεσαι ως κίνητρο κάτι παραπάνω από ένα απλό «εξερευνήστε»... Κάτι που να καταλαβαίνουν... Ο φόβος, μα ναι, και η απληστία, ω ναι, είναι καλά για αρχή, και ο εγωισμός θα κάνει τα υπόλοιπα... Δυστυχώς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...)
«Αχά! Νέες κερδοφόρες πηγές; Υπάρχουν;...» Ρωτάει ξαφνικά ενδιαφερόμενος!
«Μα, ναι! Πάρε για παράδειγμα την εξερεύνηση του διαστήματος. Το...»
«Ωπ, για μια στιγμή. Ξέρω, ξέρω τι θα πεις! Μιλάς για το διάστημα σαν να είναι εδώ δίπλα. Είναι το πιο μακρινό πράγμα, σκοτεινό, κρύο, επικίνδυνο, γιατί να πάμε εκεί πάνω; Έχεις τίποτε για εδώ κάτω;....»
«Όχι, ρε ‘συ, εδώ κάτω είναι επικίνδυνα!! Ο πλανήτης θα καταστραφεί από στιγμή σε στιγμή. Τα διαστημικά σκουπίδια σε τροχιά θα αρχίσουν να πέφτουν, το κλίμα έχει καταστραφεί και θα πεθάνουμε είτε από τη ζέστη είτε από το κρύο, μάς πλησιάζουν καταστροφικοί μετεωρίτες και κομήτες που θα συγκρουστούν με τη Γη, το πετρέλαιο και το νερό τελειώνει, έρχονται και πόλεμοι, άστα να πάνε. Δεν φοβάσαι;; Κινδυνεύουμε εδώ, πρέπει να την κοπανήσουμε...»
«Ε, έχουμε χρόνο ακόμα, θα δούμε...» (χασμουρητό) (Βλέπετε ότι χρειάζεται χειρισμό το πράγμα...)
«Ναι, αλλά θα μάς φάνε άλλοι τις νέες κερδοφόρες πηγές, πρέπει να βιαστούμε, όλο και πιο πολλοί αρχίζουν να το παίρνουν πρέφα. Τα περισσότερα και μεγαλύτερα πλουτοπαραγωγικά πράγματα του Σύμπαντος, βρίσκονται έξω από τον πλανήτη μας! Μιλάμε για πολλά λεφτά! Για παράδειγμα, υπάρχουν απλοί μικροί αστεροειδείς που περιέχουν ένα τετρασεκατομμύριο ευρώ σε αξία, από μέταλλα πλατίνας. Από την οποία αντλείται και ενέργεια, εκτός από αυτήν καθ’ αυτήν την αξία της και...»
«Ναι, αλλά ξέρω ότι όλο αυτό το λες για να πάμε σε άλλους πλανήτες, και άλλα τέτοια...»
«Θα σε κάνουμε βασιλιά στον Κρόνο! Εσύ είσαι ο κατάλληλος, σε θέλουμε, είσαι καταπληκτικός!!!...»
«Βασιλιά στον Κρόνο;;;; Ωραίο ακούγεται, αλλά...μακριά δεν είναι;...»
«Έχω και μια θέση αναπληρωματικού ανθυπασπιστή υφυπουργού στη Σελήνη, αν θέλεις, αλλά καλύτερα δεν είναι βασιλιάς στον Κρόνο;; Ω!!!! Ξέρεις, σαν βασιλιάς, θα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις...καταλαβαίνεις...»
«Εντάξει! Βασιλιάς στον Κρόνο!!! Φύγαμε!...»
«Σιγά-σιγά! Βήμα, βήμα. Προσπαθούμε να το επιτύχουμε.....πρέπει να βοηθήσεις λίγο. Ναι, να μας βοηθήσεις λίγο, φίλε... Ξεκίνα με το εξής: να θυμάσαι ότι αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω που μιλάνε για την εξερεύνηση, είναι δικοί μας, μην τους προκαλείς προβλήματα, και, την επόμενη φορά που θα πάνε να χλευάσουν ή να κρεμάσουν έναν από αυτούς, εσύ να διαμαρτυρηθείς και να τον υποστηρίξεις και ..»
«...Μεγαλειότατε...»
«!!...Τι πράγμα;;;...»
«...”Πρέπει να βοηθήσετε λίγο, Μεγαλειότατε”...»
«. . . . !!! . . . .»

24 comments:

Ανώνυμος είπε...

http://www.thisman.org/

periergo kai spooky tropon tina... etherways enjoy!

Ανώνυμος είπε...

Σας χάσαμε κύριε Γιαννουλακη… Ελπίζω η απουσία σας να ήταν αποδοτική και αναγκαία..

Tace είπε...

Χαίρε Παντελή.

Ένα ακόμα μικρό συγγραφικό διαμαντάκι προστέθηκε στο προσωπικό σου ιστολόγιο το οποίο, για ακόμα μία φορά, αποτελεί βάση για σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς για όλους εμάς που παρακολουθούμε το blog σου. Διαβάζοντας το παίρνω το θάρρος να μοιραστώ μαζί σου ένα κείμενο το οποίο θεωρώ πως σχετίζεται με τον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων συζητητών, όπως περιγράφεις και εσύ στο κείμενο σου.
Έχει τον τίτλο, "Τρόποι αντιμετώπισης μίας αντιλογίας και ποιοι είναι οι καταλληλότεροι τρόποι διδαχής", και ελπίζω να σου φανεί ενδιαφέρον έτσι ώστε να μοιραστείς μαζί μου τη γνώμη και την άποψη σου περί αυτού.

http://www.antidogma.gr/?p=457

Salute!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε Παντελή,
και Μια Φιλική Συμβουλή:
Κόψε την Πρωινή Μαλακία
..........

Ανώνυμος είπε...

Καλως ηλθες και παλι συν-ταξιδιωτη.Περιμενουμε με αγωνια τις απαντησεις στα σχολια μας.Ρωτωντας μαθαινεις να κανεις πιο πολλες ερωτησεις και να καταλαβεις τον κοσμο και τον ευατο σου.Να σαι καλα.

prasino liker είπε...

Eξερευνηση!Αν οχι στην καθημερινη ρουτινιαρικη ζωη μας,μεσα απο μια θεατρικη παρασταση.Εκει θα πρωτοξεκινησουμε.Θα μαθουμε καλα τον ρολο του εξερευνητη.Τα πρωτα βηματα,θα πουμε αμετρητες φορες τα λογια,θα παιξουμε σε ολες τις πραξεις .Εκει δεν θα φοβομαστε αν γκρεμοτσακιστουμε.Παταμε γερα στο σανιδι.Υπαρχουν και φωτα.Θα μας χειροκροτησουν.Ειμαστε οι επιζωντες.Εχομε και την δυνατοτητα αν δεν τα καταφερουμε να κατεβασουμε το εργο.
//Πρεπει να αφηνουμε ανοιχτη την πορτα που βγαζει στην εξω χωρα.Στο μυστηριο,στο ανεξερευνητο .Κι αυτη την πορτα πρεπει να την διαβουμε τουλαχιστον μια φορα,να ανταποκριθουμε στο καλεσμα που για αλλους ειναι η ερημος,για αλλους η Ανατολη ,η Δυση ,η Αφρικη........
Γαληνη η ανησυχια;
Aυταρκεια η μεθη;
Σπανια ξεφευγουμε απο αυτο το διλημμα....//
Απο το βιβλιο του Πασκαλ Μπρυκνερ
η //Αεναη Ευφορια//

mr.alobar είπε...

πολυ ωραιο το ποστ.

ekptwtos είπε...

Μα e kehliar i gklouis ir angkel im mxeredouis...

Χαιρετισμούς από τους μαγεμένους λόφους της Ιρλανδίας,ελπίζω να ανακαλύψω την Πύλη για την Χωρα των Ξωτικών κι αν χαθώ και δε γυρίσω πίσω ποτε,ποιος ξέρει,μπορεί κάπου αλλου να συναντηθούμε,σε έναν κόσμο λιγότερο μάταιο απ αυτόν...

Σας αφιερώνω το Dubliners Waltzing Matilda : Eric Bogle : Anzacs Gallipoli http://www.youtube.com/watch?v=R2wK-5RxGG4
ξέροντας ποσο πολύ αγαπούσατε τον
Ronnie.

Να στε πάντα καλά.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος1 :

Ναι, μα φυσικά, το έχω υπ' όψιν μου.
Μάλιστα, εδώ και καιρό θέλουμε να το παρουσιάσουμε στο Strange, ελπίζω σύντομα.
Φυσικά, είναι 100% fictiοn, αλλά κολλάει με μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, κι έτσι έχει ενδιαφέρον, (άσε που είναι όντως αρκετά τρομακτικό).

@ Ανώνυμος2 :

Μπα, εγώ σας έχασα!
Χαίρομαι όμως που η παρουσία μου μοιάζει με απουσία...
(Είμαι «Μόνος Αλλού»)

@ Tace :

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοφρόνηση.
Καλύτερα, όμως, να μην έχω άποψη για ό,τι γράφεται στο Antidogma............
Εσύ συνέχισε τους πάντα ενδιαφέροντες προβληματισμούς σου και την όλο και καλύτερη έκφραση των ιδεών σου.
Saludos!


@ Ανώνυμος3:

Ευχαριστώ για τη συμβουλή, αλλά προφανώς σκέφτεσαι τις δικές σου μοναχικές συνήθειες.
Εγώ τα πρωινά κοιμάμαι.

@ Ανώνυμος4:

Καλώς σας βρήκα Συνταξιδιώτες.
Ω, η Εξερεύνηση δεν τελειώνει ποτέ!
Κι εμένα μου αρέσει να κάνω ερωτήσεις, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιον να τις απευθύνω. Όλοι ρωτάνε εμένα!

@ Prasino Liker:

Λοιπόν, με πρόφαση το σχόλιό σου, μπορώ να αποκαλύψω ότι: δεν μου αρέσει καθόλου το θέατρο!
Δεν ξέρω γιατί. Απλά δεν μου αρέσει. Γενικά...
Αν και, μερικές φορές, μου αρέσει να το βλέπω κινηματογραφημένο.
(Μάλλον δεν μου αρέσει που οι θεατρικοί ηθοποιοί το παίρνουν τόσο «πατριωτικά», κι επίσης δεν μου αρέσουν οι συντεχνίες τους και οι εμμονές τους, όπως και η επιμονή τους με τον «πολιτισμό» κλπ. Επίσης, δεν μου αρέσει που φωνάζουν παίζοντας στις παραστάσεις. Και άλλα πολλά. Μάλλον είμαι λίγο ιδιότροπος...)
Επίσης, οι δηλώσεις που λένε «να κρατάμε την πόρτα ανοιχτή στο μυστήριο», κλπ, είναι λίγο αστείες. Θα ήθελα να τους στείλω μία κάρτα που να λέει: «Ω, ευχαριστώ πάρα πολύ, είστε πολύ γενναιόδωρος - Το Μυστήριο»
(Χαχα)

@ Mr. Alobar:
Ευχαριστώ.

@ Ekptwtos:

Καλά ταξίδια, Συνταξιδιώτη!
Α, είσαι στην Ιρλανδία?
Αν μπορέσεις να επισκεφτείς το Kylamore Abbey στην Connemara
τα Arran Islands
to Knowth στην κοιλάδα του Boyne
το Lough Gill και το Lake Isle of Innisfree και τα Hazel Woods και την εξοχή του Sligo (και τα fairy mounds)
το Tara
ε, τουλάχιστον αυτά, αν έχεις χρόνο.
Στο Δουβλίνο πιες ένα pint στο O'Donoghue's από μένα (πες τους να το βάλουν στον λογαριασμό μου) μαζί με το φάντασμα του Ronnie.




. . . . .

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Πάντα τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα. Συγγνώμη που ήμουν σε απόσταση για λίγο καιρό. The Quest...

Π. Γ.

prasino liker είπε...

Kε Γιαννουλακη δεν ειστε καθολου ιδιοτροπος σχετικα με τις θεατρικες παραστασεις.
Η αποψη σας σεβαστη.
Εμενα με ενοχλουν οι προχειρες καλοκαιρινες παραστασεις και οι βωμολοχιες στα θεατρικα τους εργα.
Ξεφυγα τελειως απο το κειμενο σας.Ευχαριστω που με διαβαζετε.
Πρεπει να τρεξω να προλαβω την ενθρονηση του βασιλια στον Κρονο.
Καλο σας βραδυ.

THE SECRET REAL TRUTH είπε...

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/


ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΤΟ ΣΥΝΓΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

to teuhos 134 tou Strange pote tha kikloforisei?

Ανώνυμος είπε...

.b..riA yldneirf..seiretsym sompylO..dneirf dlo ym..ereht uoy daer ot yppaH

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετισμοι απο τον Νο1 Ανωνυμο. Ρητορικη ερωτησις φιλοσοφικου περιεχομενου : πως τα φαντασματα μας βλεπουν αφου δεν εχουν ματια? Πως τα αστρικα μας σωματα βλεπουν τον υλικο τους εαυτο να χειρουργειται αφου τα αισθητηρια οργανα απο τα πρωτα απουσιαζουν? χμμμμμμ

ασχετο (μολις παρατηρησα κοινα σκηνοθετικα στοιχεια στη σεκανς με το διαστημοπλοιο στο fire in the sky και στο inception του nolan)

Π. Β. Γ. είπε...

@ Prasino Liker :

Μα, βέβαια, και με αυτά που λες και πολλά άλλα, συμφωνώ.
Ευχαριστώ κι εγώ που με διαβάζεις.
Για την ενθρόνηση να σου στείλουμε πρόσκληση...

@ The Secret Real Truth :

Ωραίο το blog σου, άγνωστε φίλε.

Λες ότι το συγγραφικό μου έργο είναι άπιαστο, και, αν εννοείς ότι δεν το πιάνει κανένας, ω, τι θλιμμένο.

Για να σκέφτεσαι ότι σε κάνω να σκέφτεσαι, άρα πρέπει να σκέφτεσαι κι από μόνος σου...

@ Ανώνυμος-1 :

Το αόρατο τεύχος του Strange κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα. Το επόμενο τεύχος (ορατό) κυκλοφορεί εντός των ημερών.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

@ Ανώνυμος-2 :

ετεριαχ

@ Ανώνυμος-3 (ΑΚΑ 1):
Χαιρετισμοι απο τον Νο1 Ανωνυμο.

Τι εξυπνακίστικη ερώτηση!
«...πως τα φαντασματα μας βλεπουν αφου δεν εχουν ματια? Πως τα αστρικα μας σωματα βλεπουν τον υλικο τους εαυτο να χειρουργειται αφου τα αισθητηρια οργανα απο τα πρωτα απουσιαζουν?...»

Λοιπόν, τα όνειρα με τί μάτια τα βλέπεις? αφού τα έχεις κλειστά!

(καταπληκτικό το Inception - αλλά και το Fire in the Sky)


Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

χμμμμ, Παντελη εχεις δικιο, η ερωτηση μου ηταν ρητορικη χωρις να θελω να ερμηνευσω κατι χωρις να μπορω να το κατανοησω πληρως (αν και στην δικη μας περιπτωση των ονειρων μεσολαβει ο εγκεφαλος). Μηπως παλι υπαρχει ενας εγκεφαλός ο οποιος ονειρευεται ολα τα πιθανα και απιθανα και ολοι εμεις ειμαστε μερος αυτου του ονειρου (εφιαλτή)? Αν ειναι ετσι ας τον ξυπνησει η μαμα του γιατι ξημερωσε και ειναι ωρα να παει σχολειο...

ΥΓ1, μηπως εχεις υποψην σου καποιο 'παραξενο ' ελληνικο ραδιοφωνικο σταθμο στο διαδικτυο που να αξιζει να ακουσεις?

ευχαριστω για την υπομονη,
Ανωνυμος Νο 1

OD είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη! Το έχω ξαναδιαβάσει σε ένα editorial το παρόν. Καυστικά εύστοχο. Αλλά έχω άλλα προβλήματα: Πού είναι το STRANGE??? Είμαι εξαρτημένος. Τώρα δύο μήνες έχω χάσει τη διάθεσή μου, βουτάω ξανά στην καθημερινότητα, μιζεριάζω από τη ρουτίνα και την προπαγάνδα. Ενώ όταν είχα το STRANGE, ήταν σα να μου έδινες κλωτσιά στα πισινά! Να κουνηθώ από τον καναπέ, να κλείσω την τι βι. Τώρα δεν έχω το κουράγιο, δεν κάνω κέφι.
Δεν κάνω πλάκα, έχω πρόβλημα!
Μην χάνεσαι. Να σε ξαναδούμε στην Αθήνα κάποτε. Χαιρετισμούς και ελπίζω σύντομα να σου στείλω επιτέλους αυτό το γράμμα που όλο θέλω να σου στείλω(αλλά φταις εσύ, που καθυστερείς το Strange και έχασα τη διάθεσή μου!) Να σαι καλά εκεί που είσαι.

Ανώνυμος είπε...

"...τέτοια νύχτα μαγεμένη και γλυκιά
μας θυμίζει ένα φθινόπωρο στον Κρόνο.
Άντε ας παίξουμε μια τελευταία πενιά,
όπου να 'ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο..."

Καλησπέρα Παντελή. Να είσα πάντα καλά! Τις θερμές μας ευχές για την ημέρα που έρχεται...

Χαιρετισμούς από την -ως συνήθως- βροχερή Ολλανδία.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος-1:
(Πάλι ανώνυμος ένα έγινες)

Συνταξιδιώτη, δες ονειρικό editorial νέο Strange.
Χμ, ίσως βρισκόμαστε μέσα στο όνειρο ενός κοσμικού ονειρευτή. (Οπότε, και σ' αυτήν την περίπτωση, είμαστε ένα όνειρο μέσα σε ένα όνειρο...)

Δυστυχώς, δεν ξέρω να σου πω, γιατί...ο μόνος σταθμός που παρακολουθώ είναι το Radio Nowhere, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να το πιάσεις στο διαδίκτυο...

Από υπομονή άλλο τίποτα, κι εγώ ευχαριστώ, χαίρε.

@ Andreas :

Ναι, Συνταξιδιώτη, καταλαβαίνω πολύ καλά την αγωνία σου. Ψυχραιμία!
Μην ανησυχείς, εδώ είμαστε, απλά έπρεπε να κάνουμε κάποτε κι εμείς λίγες διακοπές, αυτό είναι όλο.

Το παράξενο περιοδικό STRANGE (no 134) κυκλοφορεί εντός των ημερών (αν θέλουν οι θεοί...γιατί τους ξεμπροστιάζουμε λίγο, όπως θα δείτε...)

Στην Αθήνα το συντομότερο, οκ περιμένω το γράμμα σου, είμαι καλά εκεί που είμαι όσο μπορώ.


@ Ανώνυμος-2 :

Καλές περιπλανήσεις, λοιπόν, στον Κρόνο ή στην Ολλανδία, με βροχή ή όχι, το ίδιο είναι, όταν έχεις τη σωστή παρέα και τη σωστή κατεύθυνση.

Ιδού και το μυστικό, γενικώς:

«Το σημαντικότερο είναι: να έχεις ένα ωραίο σχέδιο...»
(μου είχε πει κάποτε κάποιος)


Χαίρετε όλοι - πάντα ενδιαφέροντα (και ενθαρρυντικά, ευχαριστώ πολύ) τα σχόλια σας, και πάντα αναμένω περισσότερα...

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

1. το τεύχος 71 της Μυστικής Ελλάδας έχει κυκλοφορήσει;
2. γιατί η ιστοσελίδα των εκδόσεων Αγνωστο είναι παρατημένη;

Ιωάννης Τσίρκας
(από τους λίγους τυχερούς ίσως που έχουν πολύ κοντά εκεί που κοιμούνται ΟΛΑ τα τεύχη του Strange..)

Ανώνυμος είπε...

Μαθετε -οσοι δεν γνωριζετε- για το
(ηχοι τυμπανων)
http://www.google.com/trends

Ανωνυμος νο1
χαιρετε

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου συν-ταξιδιωτη Παν-τελη.Χαιρομαι που επανηλθες στο ποστ σου και ελπιζω να γεμισες τις μπαταριες σου.Αναμενουμε με αγωνια το νεο παραξενο περιοδικο και ελπιζω να εχει το αφιερωμα στον κΑριβανη.Αν οχι σε αυτο ελπιζω στο επομενο.Θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τις εκδ.Αγνωστο ως προς τα καινουρια βιβλια(οπως και του κΑριβανη) που θα κυκλοφορησουν και θα σου προτεινα να υπαρχει οπως παλια το strange κοσμος με νεα των εκδοσεων και των μελων του περιοδικου.Σου εχω στειλει αλλο ενα mail στο τευχος Ιουνιου και αν θες απαντας με τα σχολια σου,που θα ηταν οπως παντα ενδιαφερον.Να σαι καλα μακαρι να σε δουμε και στο FB με σελιδα σου.ΥΓ.Καποτε ειδε ο Δημιουργος στον καθρεπτη το αλλο του μισο και ειπε:Κοιτα μεσα σου,τοτε ο καθρεπτης ραγισε και μαζι το ειδωλο του και φανηκε το ονειρο και ειπε,ειμαι ελευθερος.ΑΝΩΝΥΜΟΣ απο τις ιστοριες απο το παραμυθοκουτο.ΓΙΩΡΓΟΣ.

GreekCthulhu είπε...

Αγαπητέ Παντέλή,

Σου γράφω για πρωτη φορα ύστερα απο όλα αυτα τα χρονια του Strange. Δεν έχω κάτι βαρυσήμαντο να δηλωσω. Ηθελα μόνο να πω, πως την ίδια αποψη που ειχες για το θεατρο ειχα κι εγω.. μέχρι να δω το 'Η Γυναικα Με Τα Μαυρα'. Με συνεπηρε, με ανατριχιασε, με τρομαξε και με εβαλε με τη φαντασια μου σε ομιχλωδη βαλτοτοπια και σε στοιχειωμενα καστρα. Βλέπετε αυτό ακριβώς κάνει το θεατρο: με ελάχιστα μέσα όπως φωτισμο και ηχητικά εφφε μπορει να κανει την φαντασια σου να καλπασει με τροπο που ΔΕΝ το εχει καταφερει ο κινηματογραφος -και σας μιλαει καποιος πορωμενος με το κινηματογραφο! Θα σου προτεινα και σε εσενα και σε οποιον εχει παρομοιες αμφιβολιες (που ειχα κι εγω) να αναζητησει καποιο (καλο) θεατρο παρομοιου περιεχομενου και πιστεψτε με δε θα χασει.

Φιλικα και με εκτιμηση
GreekCthulhu

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως, αγαπητε Θειε.

Η κοινωνιολογια ηταν -και ειναι- παντα ενα απο τα -χμμ, παρα πολλα-φορτε σου.

Παρακαλω στειλε μου ενα mail στο cpt.marios@yahoo.com, οποτε βρεις λιγο χρονο, για να σου στειλω καποια πραγματα που θελω να μοιραστουμε.

cpt.marios